PMP invită ALDE, partidul care a fost înființat și condus de Călin Popescu Tăriceanu, pentru a pune bazele unui proiect comun.

În deschiderea Școlii de Vară a Organizației de Tineret, președintele PMP, Eugen Tomac, l-a avut ca invitat special pe actualul șef al ALDE, Daniel Olteanu.

Invitația a fost făcută de către PMP pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea și echilibrul de care românii au atâta nevoie, anunță PMP într-o postare pe Facebook.

"Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcția în care țara se îndreaptă în prezent este una greșită. PMP și ALDE își doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie", se mai arată în postare.

+++

Pe 22 martie, PNL a aprobat protocolul de fuziune cu ALDE, a anunțat, atunci, șeful liberalilor, Florin Cîțu.

Pe 18 ianuarie, PNL a avut prima discuție cu ALDE pentru fuziune, iar discuțiile au fost "foarte bune", spuneau cei din PNL.

ALDE este partidul înființat de fostul președinte PNL și premier, Călin Popescu Tăriceanu, după plecarea din PNL. ALDE a guvernat, între 2016 și 2019, alături de PSD și UDMR. După ce a pierdut alegerile din 2019, Tăriceanu a plecat din funcția de președinte al partidului.