Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii și cei din USR vor depune miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, la Senat.

"Am reușit să strângem semnături pentru moțiunea simplă pe justiție, intitulată <<Justiția, victimă sigură în mâinile lui Toader>>. Este o moțiune pe care grupul PNL și colegii din grupul USR din Senat o depun astăzi (miercuri - n.r.)", a anunțat Alina Gorghiu.

Gorghiu îl acuză pe Ministrul Justiției că a fost complice prin acțiunile și inacțiunile sale la toate actele care au dus la "inflamarea justiției".

"Speranța nostră este că prin moțiunea simplă vom reuși să dăm un mesaj prin care domnul Toader să fie obligat să facă pasul în afara acestui minister. Tudorel Toader a fost până acum complice prin acțiunile sale, dar și prin inacțiunile sale, la toate actele care au dus la inflamarea judiciar din România", a mai spus senatoarea.

+++

Săptămâna trecută, plenul Camerei Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Inițial, deputații PSD au decis să boicoteze votul final, iar ulterior au votat împotriva moțiunii.