Liberalii au adoptat luni un protocol de colaborare cu PMP în plan local. Potrivit secretarului general al PNL, Robert Sighiartau, protocolul are ca scop "aplicare programele de dezvoltare locală și promisiunile din campanie".

"În cadrul Biroului Executiv am votat și am ratificat protocolul de colaborare între PNL și PMP. (...) Facem parte din aceeași familie politică a PPE și am luat decizia ca în consiliile locale și județene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală și promisiunile din campanie", a anunțat secretarul general al PNL, Robert Sighiartau.

Duminică seară, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat adoptarea proiectului de colaborare cu formațiunea condusă de Eugen Tomac.

"Mâine (luni - n.r.) aprobăm un proiect de colaborare cu PMP în consiliile județene și locale. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată (la Primăria Capitalei - n.r.), care ne-a dat ceva emoții. La experiența pe care o are Traian Băsescu, trebuia să știe că o asemenea candidatură a redus numărul de voturi pentru candidatul dreptei. Deci suntem deschiși unei colaborări. Sigur, pe alte baze. Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri inițiate de Firea și primarii de sector au fost adoptate cu voturile PMP. Noi mizăm pe o susținere a proiectelor lui Nicușor Dan", a declarat Ludovic Orban la România TV.