Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că nu îl susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei pentru că „nu este membru PNL”, dar îl testează pe Ionuț Lupescu.

Întrebat de ce nu îl susține pe primarul Nicușor Dan pentru un nou mandat, Ciucă a răspuns:„Pentru că nu este membru PNL. Nu e singurul motiv. Am avut o relație cât se poate de normală și am în continuare, discut cu dl. primar de fiecare dată și l-am rugat să ia o decizie pentru că PNL trebuie să aibă un candidat. Și până în acest moment nu avem un răspuns din partea dumnealui, ca atare, fără să fac o analiză a tot ce înseamnă activitatea de manager al Bucureștiului”, a spus Ciucă, la Digi24.

„Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și să aibă perspectiva că îndeplinește cerințele bucureștenilor, cu certitudine vom putea să ne înțelegem", a mai spus liderul PNL întrebat de posibilitatea unei candidaturi comune PSD-PNL.

„Ne-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din staff-ul UEFA, a gestionat un buget de 5,5 miliarde pe an, Bucureștiul nu are atâția bani, și l-a gestionat foarte bine, s-a întors cu credențiale foarte bune din această funcție, eu îl evaluez, ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport, ca oameni care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv. Face parte din generația de aur și generația de aur, la vremea respectivă a făcut istorie... Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a mai spus Ciucă.