Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat marți dimineață că demisia lui Eduard Hellvig de la șefia SRI este un gest de normalitate și de onoare, iar mandatul său a fost unul "reușit".

"Gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate. Este un gest de onoare, un gest care aduce, chiar dacă ciudat pentru foarte mulți, aduce o normalitate care, din păcate, în România, a devenit excepție. Mie mi-ar fi drag și cred că tuturor să trăim într-o societate în care astfel de gesturi de responsabilitate și onoare să devină o practică curentă. De altfel, este un gest de retragere voluntară, conform propriei voințe, din această funcție publică extrem de puternică, la finalul unui mandat în care și-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său", a spus Stroe.

El a adăugat că "este un mandat reușit", iar din punctul său de vedere "există un scenariu sau foarte multe interpretări, am văzut multe scenarii care s-au țesut pe tema acestui gest, haideți să-l privim ca pe un gest absolut normal și să salutăm asemenea demersuri".

Legat de faptul că în prima campanie electorală a președintelui Iohannis, Hellvig s-a implicat, iar apoi a fost numit șef SRI, Stroe a declarat că "mandatul nu este limitat în timp, există o practică în România, ca președintele proaspăt ales să numească un nou șef, dar aceasta nu este o regulă".

"Este de notorietate faptul că Eduard Hellvig a fost membru PNL. De numele și mandatul său în funcția de Secretar General se leagă cele mai importante reușite politice pe ncare PNL le-a avut. În momentul de față, atât pentru mine cât și pentru orice membru PNL, este extrem de dificil să facă aprecieri în legătură cu viitorul politic sau profesional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să aibă și să decidă în sensul acesta. Indiferent de nivelul de așteptare sau de nivelul de colegialitate, care ne-a legat atâția ani, știți bine suntem oameni care am lucrat cu el foarte mult. Decizia aparține strict de persoana lui", a continuat acesta.

Întrebat dacă PNL l-ar putea pune pe Eduard Hellvig pe liste la alegeri, Ionuț Stroe a transmis că nu poate confirma un asemenea scenariu.

"Nu vreau să merg mai departe în zona speculațiilor. Nu aș vrea să comentez scenarii. Nu fac altceva decât să multiplic mesajele unor foarte multor oamenii", a conchis Stroe.

Eduard Hellvig demisionează de la conducerea SRI: "Pietrificarea în funcție nu este bună"

Mai mult pe EurActiv »