PNȚCD, condus de Aurelian Pavelescu, scrie într-un mesaj pe Facebook că alegerile "au fost prejudiciate de rețeaua de socializare" și cere Guvernului să o blocheze.

Președintele formațiunii, Aurelian Pavelescu, spune că informația potrivit căreia PNȚCD ar fi cerut blocarea Facebook în România este "fake news".


+++

"Solicităm guvernului Dancilă să ia măsuri pentru blocarea accesului la Facebook în România iar parlamentului să facă o comisie de anchetă. Zuckerberg să vină în România să dea explicații. Facebook câștigă mulți bani de pe urma utilizatorilor români, dar nu acordă nici o atenție pieței din România. Considerăm acest comportament al companiei în cauză că fiind inacceptabil", se arată în mesajul PNȚCD postat pe rețeaua de socializare.


Țărăniștii acuză că Facebook tolerează limbajul vulgar și îndemnurile la violență.

"Protest împotriva Facebook. Aceste alegeri au fost prejudiciate de rețeaua de socializare Facebook. Așa cum Paul Hitter a declarat în urmă cu câteva minute pe Antena 3, că este blocat de Facebook înainte de evenimente importante, tot așa mai mulți țărăniști au fost blocați pentru că au dat share unor mesaje politice ale lui Aurelian Pavelescu. În tot acest timp Facebook tolerează limbajul vulgar și îndemnurile la violență ale reprezentanților altor partide", se mai arată în sursa citată.

+++

Pe 23 martie, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul Egologist Român (PER) vor susține social-democrații la alegerile europarlamentare din 26 mai.