Victor Ponta apreciază declarațiile lui Sorin Grindeanu în legătură cu Cabinetul său și susține că Executivul nu trebuie sabotat "pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la CJ Teleorman.

"Sorin Grindeanu a vorbit ca un prim-ministru - era şi timpul! Guvernul este cel care ia 90% din măsurile care afectează direct viaţa de zi cu zi a fiecărui cetăţean din România/ preşedintele, Parlamentul, partidele politice fac 90% politică - şi prin activitatea lor pot ajuta sau sabota Guvernul (implicit viaţa fiecărui român). Guvernul Grindeanu este departe de a fi un guvern perfect - face destule greşeli ( din cauza lipsei de experienţă sau de profesionalism, a presiunii politice de la Cotroceni sau K10, din cauza abuzurilor unor instituţii extraguvernamentale şi din cauza lipsei de capacitate instituţională)! Dar să îl sabotezi zi de zi doar pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcţionează pe acelaşi model brevetat la Consiliul Judeţean Teleorman este o greşeala fatală - şi împotriva PSD şi împotriva intereselor României", a scris, miercuri seara, pe Facebook, fostu premier Victor Ponta, pe fondul unei răciri a relaţiilor dintre premier şi preşedintele PSD.

Vorbind din experienţă, Ponta spune că, dacă vrei să ai eficienţă guvernamentală acest lucru se poate obţine doar prin autoritatea acceptată şi respectată a premierului.

"Nu vreau să vă aduc aminte şi nici să repetăm experienţa tristă a Guvernului Boc, când toţi ştiam că adevăratul prim-ministru nu era la Palatul Victoria", a mai scris Victor Ponta, care pus la dispoziţia colegilor interesaţi un "Mic Manual de Remanieri". 

Liviu Dragnea a avut în ultimul timp mai multe intervenţii în care a vorbit despre o posibilă remaniere. El şi-a exprimat şi nemulţumirea faţă de activitatea unor miniştri, unul dintre cei mai criticaţi fiind Tudorel Toader.

Miercuri, într-un interviu acordat Agerpres, Sorin Grindeanu a declarat că se vorbeşte "mult prea repede de remanieri".

"Avem datele oficiale furnizate de către INS. Sunt lucruri bune și, dacă îmi permiteți o comparație cu fotbalul, nu știu dacă cineva face schimbări în minutul 15, când conduci cu 3 — 0. Cam așa suntem în momentul ăsta, dar asta nu înseamnă, repet, că nu vom continua în același mod. Serios, analizăm fiecare măsură pe care dorim să o luăm, monitorizăm și monitorizez și eu și membrii Coaliției, bineînțeles, fiecare măsură pe care dorim să o luăm.Eu știu că unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu îi asigur că doar lor le fuge pământul de sub picioare. Guvernul pe care-l conduc e extrem de stabil, are susținerea PSD, are susținerea Coaliției, așa cum știți, și ne vedem mai departe de lucrurile pe care le avem de făcut pentru români", a declarat Grindeanu pentru Agerpres.

În acest context, merită remarcat faptul că premierul a cerut Curţii Constituţionale să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de Bombonica Dragnea, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa pragul valoric pentru incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu. CCR a fixat ca termen de judecată a excepţie de neconstituţionalitate data de 6 iunie, potrivit unor surse citate de Adevărul.