Victor Ponta apreciază declarațiile lui Sorin Grindeanu în legătură cu Cabinetul său și susține că Executivul nu trebuie sabotat "pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la CJ Teleorman.

"Sorin Grindeanu a vorbit ca un prim-ministru - era și timpul! Guvernul este cel care ia 90% din măsurile care afectează direct viața de zi cu zi a fiecărui cetățean din România/ președintele, Parlamentul, partidele politice fac 90% politică - și prin activitatea lor pot ajuta sau sabota Guvernul (implicit viața fiecărui român). Guvernul Grindeanu este departe de a fi un guvern perfect - face destule greșeli ( din cauza lipsei de experiență sau de profesionalism, a presiunii politice de la Cotroceni sau K10, din cauza abuzurilor unor instituții extraguvernamentale și din cauza lipsei de capacitate instituțională)! Dar să îl sabotezi zi de zi doar pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la Consiliul Județean Teleorman este o greșeala fatală - și împotriva PSD și împotriva intereselor României", a scris, miercuri seara, pe Facebook, fostu premier Victor Ponta, pe fondul unei răciri a relațiilor dintre premier și președintele PSD.

Vorbind din experiență, Ponta spune că, dacă vrei să ai eficiență guvernamentală acest lucru se poate obține doar prin autoritatea acceptată și respectată a premierului.

"Nu vreau să vă aduc aminte și nici să repetăm experiența tristă a Guvernului Boc, când toți știam că adevăratul prim-ministru nu era la Palatul Victoria", a mai scris Victor Ponta, care pus la dispoziția colegilor interesați un "Mic Manual de Remanieri". 

Liviu Dragnea a avut în ultimul timp mai multe intervenții în care a vorbit despre o posibilă remaniere. El și-a exprimat și nemulțumirea față de activitatea unor miniștri, unul dintre cei mai criticați fiind Tudorel Toader.

Miercuri, într-un interviu acordat Agerpres, Sorin Grindeanu a declarat că se vorbește "mult prea repede de remanieri".

"Avem datele oficiale furnizate de către INS. Sunt lucruri bune și, dacă îmi permiteți o comparație cu fotbalul, nu știu dacă cineva face schimbări în minutul 15, când conduci cu 3 — 0. Cam așa suntem în momentul ăsta, dar asta nu înseamnă, repet, că nu vom continua în același mod. Serios, analizăm fiecare măsură pe care dorim să o luăm, monitorizăm și monitorizez și eu și membrii Coaliției, bineînțeles, fiecare măsură pe care dorim să o luăm.Eu știu că unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu îi asigur că doar lor le fuge pământul de sub picioare. Guvernul pe care-l conduc e extrem de stabil, are susținerea PSD, are susținerea Coaliției, așa cum știți, și ne vedem mai departe de lucrurile pe care le avem de făcut pentru români", a declarat Grindeanu pentru Agerpres.

În acest context, merită remarcat faptul că premierul a cerut Curții Constituționale să respingă ca inadmisibilă excepția ridicată de Bombonica Dragnea, fosta soție a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa pragul valoric pentru incriminarea infracțiunii de abuz în serviciu. CCR a fixat ca termen de judecată a excepție de neconstituționalitate data de 6 iunie, potrivit unor surse citate de Adevărul.