Victor Ponta a declarat că e decizia lui Liviu Dragnea dacă va merge la PRU, afirmând că, decât să ai un jucător pe care să-l ții în tribună, mai bine îl transferi la altă echipă. Liderul PSD a replicat că partidul are nevoie de fostul premier.

Referitor la o posibilă trecere la Partidul România Unită (PRU), Victor Ponta a declarat: ”Asta e decizia antrenorului. Împreună luăm decizia și poate să ne împrumute. Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ții pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă și se întoarce când ai nevoie”.

Întrebat duminică seara, la Antena 3, dacă decizia conducerii PSD va fi pentru o transferare a sa la partidul condus de Bogdan Diaconu, el a replicat: ”Negociem”.

”Prima opțiune rămâne PSD. Totdeauna, în orice situație, la orice vârstă și în orice moment”, a mai spus Ponta, precizând că niciodată nu va face rău PSD.

 

”M-aș transfera la Steaua Roșie Belgrad că tot sunt eu stelist. (...) Sau la orice echipă din jur. (...) Când ai un jucător care nu are loc în echipă, decât să-l ții pe bancă sau în tribună, lasă-l să joace la o echipă și să se întoarce când ai nevoie. Decât să stau în tribună, sigur că un proiect în care să pot să fac ceva, e tentant. E uman, e de înțeles acest lucru. Fiind campanie electorală pot să fac mai mult decât atât. Partidul meu m-a folosit la alegerile pentru locale”,

a mai spus Ponta. 

Fostul premier a explicat că ajută PRU și pe Bogdan Diaconu și că unul dintre sfaturi pe care i l-a transmis președintelui noii formațiuni a fost să nu treacă ”linia care te face dintr-un naționalist într-un extremist”.

”În primul rând știu că era o întrebare legitimă: cum poți tu dintre partid să ajuți alt partid. Am ajutați pe alții. Pe ALDE, UNPR, am vorbit cu Laurențiu Rebega  de la Forța Națională, (...) la fel am vorbit și cu Bogdan Diaconu. Am avut și timpul necesar pentru că, dacă eram foarte ocupat cu alte activități, spuneam: îmi pare rău”, a susținut Ponta.

El a mărturisit că nu a contribuit la realizarea programului de guvernare al social-democraților, precizând că nu a fost contactat de conducerea partidului, și că va afla probabil din presă despre conținutul acestuia.

În opinia sa, în prezent există un electorat care nu se simte reprezentat de marile partide, iar într-un partid mare, precum PSD, nu poți să te exprimi la fel de liber cum o faci într-unul mai mic. 

”Cred că există un electorat care nu se simte reprezentat nici de PNL, nici de PSD. (...) PSD e un partid mare care nu=și poate permite  să spună tot ceea ce poate să spună un partid mai mic, liber. Eu sunt liber, ca exprimare. Eu cred că un partid național sau naționalist, care să nu fie extremist e un lucru bun”, a mai spus fostul premier, potrivit News.ro.

De la "PuieMonta" la PokePonta

După campania de racolări începută de PRU, în urma căreia mai mulți parlamentari au intrat în formațiune, Bogdan Diaconu a afirmat că acum îl așteaptă și pe Victor Ponta să facă acest pas. 

El a lansat, duminică, pe Facebook un apel pentru a-l aduce pe Victor Ponta în formațiunea sa, inspirat din jocul PokemonGO, cerându-le susținătorilor săi să îi scrie fostului premier un mesaj pentru ca "cel mai tare pokemon" să vină în PRU. 

 

"Apel către toți românii! Ajutați Partidul România Unită să-l prindă la Pokemon GO pe cel mai tare POKEMON! Dă-i lui PokePonta un mesaj pe FB să vină la PRU!!!",

se arată în mesajul lui Bogdan Diaconu.

La o oră de la postarea liderului PRU, Victor Ponta a răspuns, glumind pe Facebook: "Ei asta mai lipsea. După ce am fost Mickey Mouse, The Plagiator, PuieMonta, etc., etc., am ajuns și PokePonta". 

Dragnea: PSD are nevoie de Victor Ponta. O să-l caut

În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că-l va căuta pe Victor Ponta pentru a-l invita să se implice în campania electorală a partidului, inclusiv la redactarea programului de guvernare.

”Eu cred că această discuție trebuie să se încheie zilele următoare. Victor Ponta e unul dintre cei mai valoroși oameni pe care i-a avut PSD, un președinte de partid bun, un premier bun, printre cei mai buni premieri,că a făcut lucruri bune împreună cu noi, cu toată echipa. PSD are nevoie de Victor Ponta, România are nevoie de Victor Ponta”, a declarat, duminică, la RTV, Liviu Dragnea.

El a mai spus că-și dorește închiderea subiectului în sens pozitiv.

”Vreau să închidem subiectul ăsta cât mai curând, în sens pozitiv. Nici el nu s-a ce nu m-am certat cu mine, nici eu nu m-am certat cu el. El a vorbit mai mult la televizor despre asta, eu mai puțin. O să-l caut zilele următoare să ne vedem și sper să înceapă să muncească alături mine, de colegii noștri, să finalizăm programul de guvernare și să mergem prin țară să vorbim cu oamenii și să le spunem ce vom face pentru ei”, a adăugat președintele PSD, scrie Mediafax.

În acest context, Dragnea a subliniat că excluderea Mircea Geoană din PSD a fost o greșeală care ar trebui reparată.

"Nu neapărat să vină înapoi Mircea Geoană, dar o colaborare serioasă cu partidul pe care îl conduce nu poate să fie decât benefică. Totuși, Mircea Geoană a făcut ceva pentru partid, așa cum a făcut el. Cred că toate forțele care au gândit, care au simțit pentru acest partid, pentru stânga din România ar trebui să se unească, să facă ceva la alegeri", a spus Dragnea.