Fostul premier Victor Ponta a declarat marți, la Târgoviște, că „povestea asta cu statul paralel” i se pare o mare minciună, „e o prostie”.

„Asta e o prostie cu statul paralel, nu vă supărați. Avem în România un stat care uneori funcționează bine și de multe ori funcționează prost. Dar faptul că s-au comis abuzuri, că unii oameni au avut mai multă putere decât trebuiau să aibă, că s-au schimbat niște decizii ale oamenilor, într-adevăr, dar azi când vorbim, totuși, puterea toată este la domnul Dragnea. Cu cine să lupte? Cine nu îl lasă?”, a declarat Ponta.

„Mie mi se pare că e o mare minciună întotdeauna să dai vina pe altcineva când tu ai puterea. Eu m-am luptat și cu Băsescu și cu Iohannis, am fost singurul prim-ministru care a avut doi președinți pe cap, dar tot nu zic că n-am făcut din cauza lor. Am făcut cât am putut”, a mai spus fostul prim-ministru.

Ponta a adăugat că nici participanții de la mitingul PSD din Piața Victoriei nu știu ce e statul paralel. „Așa că povestea asta cu statul paralel, mie mi se pare o mare minciună. Și pot să vă spun un lucru, dacă îi întrebați pe cei care au fost sâmbătă în piață, nu știe nimeni să vă spună cine e statul paralel. Când am chemat oamenii să protestăm să îl dăm jos pe Băsescu, știam cine e Băsescu și știam de ce vrem să îl dăm jos. Cine e statul ăla paralel? Dacă ni-l arată și nouă domnul Dragnea. Să nu îmi ziceți de SRI și de DNA, că domnul Dragnea era mai bun prieten cu SRI-ul și cu DNA-ul decât noi toți, deci nu asta era problema”, a mai spus liderul mișcării politice PRO România.