Victor Ponta a anunțat miercuri că Pro România nu va vota în Parlament Guvernul Orban. Premierul desemnat a declarat că nici nu avea așteptări foarte mari, dar nu înțelege atitudinea lui Victor Ponta.

"Nu era nicio surpriză faptul că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban. Pur și simplu pentru că suntem un partid nou, în creștere, suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum ați văzut, a degenerat într-o grupare baronial - analfabetă și, din acest motiv, vom susține un Guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate și reprezentate", a declarat Victor Ponta.

În replică, premierul desemnat a spus că nu avea "foarte mari așteptări", dar îi este greu să înțeleagă atitudinea lui Victor Ponta.

"Pe de o pate votezi o moțiune de cenzură că să dai jos Guvernul Dăncilă, pe de altă parte nu participi la învestirea unui Guvern. E o contradicție în atitudini, dar nu este surprinzătoare. Vă mărturisesc că mă așteptam la această poziție, dar asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura Guvernului nu rămân în picioare", a declarat Ludovic Orban.

Biroul Politic Național al PNL se va reuni joi, la ora 13:00, pentru a valida lista cu miniștrii Cabinetului Orban și programul de guvernare. În jurul orei 16:00, premierul desemnat, Ludovic Orban, va depune documentele la Parlament.