Corina Crețu este una dintre cele mai bune investiţii la nivel uman pe care România a făcut-o la nivel internaţional, crede fostul premier.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri seara, la Braşov, că a discutat cu Corina Creţu în legătură cu lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

„Am vorbit cu doamna Creţu. Eu cred că este una dintre cele mai bune investiţii la nivel uman pe care România a făcut-o la nivel internaţional. Dacă nu am fi avut comisar european pe dezvoltare regională şi echipa din jurul său, gradul de absorbţie al nostru era mai mic cu cinci miliarde de euro. Nu ştiu câţi români am promovat noi în exterior ca să ne aducă cinci miliarde de euro”, a declarat Victor Ponta. potrivit Agerpres.

Fostul premier, care a părăsit PSD pentru a fonda formațiunea Pro România, spune că este inadmisibil modul în caree unii lideri social-democrați vorbesc de Corina Crețu.

„Faptul că acum o bălăcăresc şi o fac în toate felurile este inadmisibil. Mi-a plăcut că Olguţa Vasilescu a spus că nu mai este pesedistă. Corina Creţu este în PSD de pe vremea când Liviu Dragnea era la PDL, eu eram procuror şi Olguţa Vasilescu era în PRM”, a subliniat Ponta.

În ceea ce privește o posibilă prezență a actualului comisar pe listele Pro România, Ponta a spus că discuțiile nu au fost finalizate.

„Discuţii cu doamna Creţu au fost pentru a candida la europarlamentare. Când vor fi finalizate, vă vom spune. Mi-aş dori. Cred că trebuie să fie absolut inconştient să nu vrei să o ai pe listă la alegerile pentru Parlamentul European pe un comisar european. Trebuie să fii nebun, să fii sinucigaş. Cred că şi PNL-ul şi USR-ul ar vrea să o aibă pe liste. Cum aş zice eu că nu aş vrea ca doamna Corina Creţu să fie pe liste?! Aş vrea, dar este prematur în acest moment, are nişte obligaţii ca şi comisar european”, a precizat Victor Ponta.

De asemenea, el a reiterat referitor la lista de candidaţi a Pro România pentru Parlamentul European că va fi primul pe listă, dar nu va merge la Bruxelles.

„Cred că este nevoie de mine aici, în Parlamentul de la Bucureşti. Vom avea nişte candidaţi de care cu siguranţă ne mândrim”, a afirmat Ponta, care a menționat că soţia sa, Daciana Sârbu, nu va candida pe lista Pro România pentru Parlamentul European.