Parlamentarii Pro România ar putea fi prezenți luni în sală, dar nu vor vota pentru guvernul Orban, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a declarat că parlamentarii formațiunii sale nu votează guvernul Ludovic Orban, dar că se gândesc să intre în sală să asigure cvorumul de ședință, cu condiția ca premierul desemnat să-i schimbe pe cei trei miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare.

„O să discutăm luni dimineață (dacă asigurăm cvorumul, n.red), toți parlamentarii Pro România. În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii...Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a spus Ponta la România TV.

Comisiile Parlamentului au respins în această săptămână trei dintre miniștrii propuși ai cabinetului Orban - Violeta Alexandru (muncă), Florin Cîțu (finanțe) și Ion Ștefan (dezvoltare) - dar Ludovic Orban a spus că respingerile au fost decizii politice și nu îi va înlocui pe cei trei.