Victor Ponta a afirmat, luni, că viitorul premier va fi propus de PSD, cu susținerea ALDE și a PRU, dacă intră în Parlament. El a avansat trei nume din rândurile social-democraților - Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Orlando Teodorovici.

UPDATE

Luni seara și Liviu Dragnea a făcut precizări în legătură cu premierul PSD, spunând că va fi membru de partid și va fi un bărbat. 

”Va fi un bărbat. Un prim-ministru dacă nu are o răspundere politică, nu-mi poate genera încrederea că poate pune în aplicare programul de guvernare. Va fi o abordare foarte serioasă, iar propunerea de prim-ministru cu care vom merge la Cotroceni va fi cel în care și eu și colegii mei de partid vom avea încredere deplină că va putea să pună în aplicare acest program", a mai spus președintele PSD.

+++

"Cred că va fi un prim-ministru propus de PSD, evident, susținut de ALDE, sunt convins că va fi susținut și de PRU, dacă intră în Parlament. Un membru PSD care a candidat, care a lucrat la programul de guvernare, adică poate să fie Liviu Dragnea, poate să fie Rovana Plumb, poate să fie Eugen Teodorovici", a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă, la Tulcea, citat de Agerpres.

El a subliniat că PSD are cei mai competenți oameni pentru funcțiile de miniștri.

"Nu este important dacă sunt Teodorovici, Ponta pe funcția x sau y. Important este să facem un guvern competent, pentru că avem experiența anilor trecuți, cu miniștri foarte buni, cu miniștri mai puțin buni și ați văzut și dumneavoastră cum a fost anul ăsta când aduci oameni care nu se pricep și se școlesc pe spinarea noastră. E foarte rău, pierzi timp și bani și proiecte importante. Eu cred că PSD are cei mai mulți oameni bine pregătiți și, dacă mă gândesc la mulți dintre miniștrii care ne-au fost colegi în cabinet, cred că au învățat foarte mult și sunt foarte buni și probabil mulți dintre ei se vor regăsi și în următorul Guvern. Dar haideți să vedem ce votează oamenii duminică și după aceea discutăm despre funcții și posturi!', a spus Victor Ponta.

Deși foarte mulți cred că va fi propunerea PSD pentru funcția de premier, în cazul câștigării alegerilor de duminică, Liviu Dragnea nu a răspuns niciodată la această întrebare.

Recent, el a spus că premierul PSD va fi un domn care arată bine.

Întrebat luna trecută, la România TV, dacă PSD are premierul pregătit, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

"Este pregătit. Este un domn. Este un domn care arată bine", a mai precizat el.