Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că guvernul trebuie să se pregătească pentru primirea refugiaților după decizia de la JAI, precizând că România va avea "o atitudine europeană și echilibrată, nu xenofobă și șovină ca a vecinilor noștri”.

Victor Ponta i-a mulțumit vicepremierului Gabriel Oprea "pentru ceea ce a putut să facă la JAI” și a precizat că poate președintele Klaus Iohannis va cîștiga la Consiliul European de miercuri, impunând punctul de vedere al României.

"Dar cum nu mă bazez pe asta, mă bazez pe faptul că, după aceea, tot noi trebuie să facem treabă și vreau să dau un mesaj foarte clar: guvernul se va pregăti pentru a lua toate măsurile necesare”, a declarat Ponta, la începutul ședinței de guvern.

El a explicat că asta înseamnă "o atitudine europeană și echilibrată, nu xenofobă și șovină ca a vecinilor noștri”.

Premierul a spus că eforturile logistice vor fi coordonate cum au fost și până acum de către Gabriel Oprea, dar toate ministerele trebuie "să pună umărul” că, "atunci când e treabă tot la noi se vine”.

"Când e vorba de declarații sunt alții, da' noi suntem cu partea de muncă și de aplicat și lucruri care ne convin și lucruri care nu ne convin”, a mai spus Victor Ponta.