Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la întâlnirea cu prim-ministrul din Qatar, că Guvernul are în analiză proiecte în valoare de peste 15 miliarde de euro, iar Portul Constanța se numără printre ele.

 Portul Constanța „a devenit cel mai important hub de distribuție pentru Europa Centrală și de Est, iar dezvoltarea lui joacă un rol important în procesul de reconstrucție și redresare a Ucrainei”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța pentru a juca un rol cheie de platformă logistică și în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei.  Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze în ceea ce privește managementul și operațiunile portuare, dar și digitalizarea și dezvoltarea portului”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a vorbit și despre posibilitatea altor proiecte de infrastructură, cum ar fi dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, modernizarea căii ferate Predeal-Brașov și finanțarea contrucției autostrăzii Comarnic-Brașov. 

Ciolacu a susținut declarații comune cu omologul său, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani. Acesta este in Quatar împreună cu o delegație formată din mai mulți miniștri și șefi de instituții.