Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, o ieșire isterică la adresa celor din USR, pe care i-a acuzat că au guvernat un an de zile, dar nu au făcut nimic, în timp ce PNL-PSD-UDMR lasă ceva în urmă.

"Această proiecte au stat în mâna dvs dragi colegi din opoziție, 12 luni. Ele nu au fost adoptate, ați stat și v-ați uitat la ele și au fost preluate de această Coaliție. După dezbateri dure, complicate, dificile, a fost adoptat acest proiect. Ce să înțelege, că e bine ca voi, care stați, vorbiți și nu faceți nimic, sau e bine ca noi, care vorbim, dezbatem, uneori ne contrazicem, dar votăm și lăsăm ceva în Monitorul Oficial. Peste ani de zile, ceea ce va rămâne nu sunt declarațiile, trotinetele, cablurile și boxele dvs, ci sunt legile adoptate de această Coaliție", a spus, urlând, Predoiu.

El a adăugat că "această Coaliție a votat anul trecut desființarea SIJ, ați fost incapabil să o faceți, legile justiției 12 luni v-ați uitat la ele ca pisica în calendar, incapabili să le treceți, legea privind avertizorii de integritate, legea privind consolidarea ANABI și codurile penale. Deci, noi suntem de vină că adoptăm într-un an de zile 7 legi pentru consolidarea Justiției și voi care nu faceți nimic trebuie să ne dați lecții", a mai declarat ministrul.

"Cred că și lipsa de bun simț politic și de altă natură are o limită. Aveți o limită măcar, și în critică, și în jigniri, și în aberații. Nu faceți decât să vorbiți și să vă înfășurați în cabluri între care o să rămâneți în istorie fără să lăsați nimic în urmă. De bine, de rău, această coaliție a făcut ce voi n-ați făcut în mai puțin de un an de zile”, a conchis Predoiu.

Discursul ministrului, de la minutul 1:51:00