Anunțul a fost făcut marți seara pe Facebook. Luna trecută, Cătălin Predoiu susținea că sunt intoxicări informațiile privind retragerea candidaturii sale pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Cătălin Predoiu a explicat că în ultimele șase luni a vizitat din nou o mare parte din organizațiile PNL și a înțeles că "simplii membri PNL își doresc succesul partidului dobândit prin luptă politică cu PSD, își doresc profesionalism și promovarea valorilor în partid, transparență și democrație internă, europenism și bunăstare pentru români".

În același timp, a înțeles că ceea ce oferă el pentru funcția de președinte al PNL "nu coincide vederilor liderilor de organizații".

"Din păcate, mulți și-au fixat opțiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moțiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate! Ca membru PNL, voi continua să militez pentru valorile și proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL Reclădirea Națională, adoptat de PNL în 2015. Mulțumesc tuturor celor care, mulți sau puțini, mi-au stat alături, m-au încurajat și m-au sprijinit! Faptul că și ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului", a mai scris Predoiu.

Pe 22 aprilie, tot pe Facebook, Cătălin Predoiu infirma zvonurile privind posibila sa retragere.

El îi sfătuia pe suporteri si prieteni: "Ignorați, vă rog, intoxicările ! Cu cât mai mult vorbesc ei mincinos despre presupusa mea retragere din cursă, cu atât mai fermă e hotărârea mea să candidez ca să câștig competiția!".

El mai avea un mesaj și către "prieteni": "Nu vă mai cheltuiți resursele cu închipuiri și vise!".

După retragerea lui Predoiu, în cursă au mai rămas Ludovic Orban și Cristian Bușoi.