Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost demis, iar fostul polițist Traian Berbeceanu este printre cei care ar putea prelua funcția, a anunțat premierul Ludovic Orban.

"Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț de luni, înainte de ședințe fundamentale conduse de prefect. Astăzi pot să vă spun că am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern, vom opera această modificare, iar Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați", a anunțat Orban.

+++

Duminică seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a spus că nu știe numărul cazurilor de COVID-19 din București pentru că era la cumpărături.

„Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumpărături. Am fost înștiințat de dl colonel Precup de la ISU că e de 3.02 și trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat. Colega dvs a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”, a spus, duminică seară, Cojanu într-o intervenție la Digi 24.

Ludovic Orban a spus luni că nu a urmărit declarațiile prefectului de București, dar acesta va fi evaluat, iar o decizie în acest sens va fi comunicată ulterior.

Iohannis: Atitudinea prefectului Capitalei, inacceptabilă și nu trebuie să rămână fără urmări

Mai mult pe EurActiv »