Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a prezentat scuze luni seara după ce inițial a anunțat că 50% dintre bucureșteni sunt vaccinați. El a anunțat că datele prezentate anterior sunt eronate.

"În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit - de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611. Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori. Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie", a scris Alin Stoica pe pagina lui de Facebook.

+++

Luni dimineață, înainte de ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunța că în București s-a depășit rata de 50% de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză.

El a menționat că, din 2,2 milioane de vaccinați, aproximativ 560.000 au făcut și rapelul.