Viorica Dăncilă a anunţat că pe 20 şi 21 februarie va efectua o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni. Ea susţine că nu a fost invitată la dezbaterea de săptămâna trecută din plenul Parlamentului European.

"Nu am fost invitată la Bruxelles. Am să merg la Bruxelles în 20 - 21 luna aceasta. Voi avea discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Parlamentului European şi voi face referire şi la acest aspect, pentru că, după părerea mea, domnul Tudorel Toader trebuia să fie lăsat să vorbească, pentru că era cel mai în măsură să dea toate detaliile. Să nu uităm că e membru al Comisiei de la Veneţia şi că este un om foarte pregătit şi putea să răspundă tuturor întrebărilor care creau îngrijorare la Bruxelles", a declarat Viorica Dăncilă.

În ceea ce priveşte dezbaterea, premierul a susţinut că unii europarlamentari români au încercat "să îşi apere ţara", iar alţii au încercat "să arunce cu noroi".

"O dezbatere în care unii oameni încercau să-şi apere ţara, iar unii oameni încercau să arunce cu noroi, aşa cum au făcut în decursul a mai multor ani de zile", a spus ea.

Dăncilă a mai spus că şi-ar fi dorit ca ministrul Justiţiei să fie întrebat unde existau îngrijorări şi să dea răspunsuri concrete: "Şi atunci nu ieşeau aceste acuzaţii şi aceste bătăi român contra român şi care aduc un prejudiciu de imagine României".

Situaţia din România a fost discutată în plenul de la Strasbourg miercurea trecută. Din partea României nu a participat premierul - aşa cum se obişnuieşte în astfel de dezbateri - ci ministrul Justiţiei, care însă nu a fost lăsat să-şi exprime punctul de vedere.