Premierul Cioloș ar fi nemulțumit de prestația ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, în scandalul bebelușilor bolnavi, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.Premierul ar lua în calcul o schimbare a ministrului, au mai spus sursele.

Alerta s-a declanșat pe 9 februarie după ce o fetiță de un an a murit din cauza unei toxine, la spitalul de pediatrie din Pitești. Mai mulți copii din Argeș, suspectați că suferă de aceeași boală, au fost transferați la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

Între timp, alți doi bebeluși au murit, dar autoritățile s-au mișcat lent, iar la o săptămână de la declanșarea anchetei autoritățile nu au stabilit încă sursa îmbolnăvirii.

În tot acest timp, ministrul Sănătății Patriciu Achimaș Cadariu a fost absent din spațiul public, deși avea de răspuns la numeroase întrebări, precum stadiul concret al investigației epidemiologice sau dacă, în prima fază a tratamentului, bebelușilor le-au fost administrate antibiotice. (Detalii, aici

Cadariu a răspuns întrebărilor opiniei publice doar zilele trecute, după ce premierul i-a cerut acest lucru.

Abia miercuri el s-a dus la Spitalul "Marie Curie" pentru a vedea care este situația. 

"Sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă extraordinară, dar nu oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea și asta este realitatea. Ancheta s-a desfășurat în conformitate cu procedurile standard existente. Am făcut apel și la colegii din Europa și vom da mult mai multe detalii după audierea de la Parlament. Părinții au mare, mare încredere în medicii de aici; luptăm cu toții pentru copii", a spus el cu acest prilej. 

Tot miercuri, Cadariu a fost audiat în Comisia de sănătate a Camerei Deputaților, unde a declarat că nu crede că demisia lui va rezolva problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

"Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a spus ministrul în contextul în care deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu și deputatul PSD Călin Potor i-au cerut demisia. 

Social-democrații au decis să depună o moțiune simplă împotriva lui Patriciu Achimaș Cadariu, din cauza modului în care a gestionat cazul copiilor din județul Argeș.