Premierul Florin Cîțu a declarat luni că le-a cerut președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță, și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme.

"În această lună vom începe și etapa a III-a de vaccinare, am anunțat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, țineți minte că, inițial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare. Le-am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane (de români vaccinați - n.r.), poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm", a afirmat Cîțu, la Parlament, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL, informează Agerpres.

Întrebat dacă etapa a III-a de vaccinare va începe înainte de 15 martie, data avansată inițial, premierul a explicat: "Am cerut ca zonele, cel puțin zonele cum sunt Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită, măcar în aceste zone, și altor persoane". "Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze", a completat Florin Cîțu.