De Ziua Mondială a Libertății Presei, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj de mulțumire jurnaliștilor pentru munca din timpul pandemie, afirmând că munca acestora este "vitală" în combaterea știrilor false despre COVID-19.

"De ziua libertății presei, le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile, și pentru ei. Informația verificată și corectă despre efectele Covid-19 trebuie să ajungă la public, pentru protejarea sănătății cetățenilor. Iar lupta jurnaliștilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 și vaccinare în pandemie", a scris premierul într-un mesaj pe Facebook.

El roagă jurnaliștii să fie în continuare "parteneri în acest efort comun al informării corecte și al responsabilizării românilor, de a se vaccina în număr cât mai mare, pentru a ne întoarce la normalitate".

"Vă doresc să rămâneți mereu liberi, de partea adevărului și binelui public, independenți, să informați corect opinia publică. La mulți ani tuturor celor care lucrează în mass-media", a conchis premierul.