Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Cei doi au analizat situația de securitate și militară din regiune, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

"Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional. Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene", spune Guvernul.

La rândul său, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse. Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina.

Ministrul Dmitro Kuleba face vineri o vizită oficială în România, la invitația șefului diplomației române, Bogdan Aurescu.

Aurescu și Kuleba vor susține declarații comune de presă, începând cu ora 12:15, la sediul Ministerului afacerilor externe.