Premierul Dăncilă a transmis miercuri președintelui propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, Justiției, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni.

UPDATE

Potrivit unor surse politice, președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean.

Acesta era ministru de Externe în 2014 și a organizat în mod dezastruos alegerile prezidențiale. A preferat să demisioneze, decât să înființeze secții noi pentru al doilea tur,deși BEC i-a spus că se poate. A fost anchetat de DNA, dar colegii din Senat nu au aprobat cererea de începere a urmăririi penale.

+++

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Iohannis a refuzat o dată propunerile de miniștri pentru trei dintre portofolii, Guvernul fiind nevoit să numească miniștri interimari cărora le expiră în curând mandatele.