Premierul Viorica Dăncilă a vorbit în deschiderea ședinței de Guvern despre creșterea economică și despre datele care infirmă cu argumente incontestabile "predilecțiile" opoziției. De fapt, premierul trebuia să spună predicțiile.

"Datele făcute publice ieri de Institutul Național de Statistică arată că măsurile luate sunt cele corecte. Potrivit Institutului Național de Statistică, în al treilea trimestru, creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% față de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. (...) Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate și care infirmă cu argumente incontestabile predilecțiile (predicțiile - n.r.) opoziției, așa-zișilor analiști sau, mai grav, a unor instituții publice", a explicat Viorica Dăncilă.

Potrivit Dicționarului Explicativ, predilecție înseamnă "înclinație, atracție deosebită pentru cineva sau ceva".

În acest context, exprimarea corectă era "sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate și care infirmă cu argumente incontestabile predicțiile...", unde predicție are înțelesul de previziune.

Declarația poate fi auzită în jurul minutului 8:20 din clipul video.