Guvernul României a anunțat vineri că premierul Viorica Dăncilă va participa la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale. În aceași timp, Liviu Dragnea are probleme de sănătătate, iar Tăriceanu nu vrea să participe.

La începutul săptămânii, Dragnea a precizat că nu va merge la recepție. 

Totodată, el a transmis că este bolnav și nu va participa nici la alte evenimente, în timp ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că nu și-a stabilit încă programul pentru ziua de 1 Decembrie, dar la Cotroceni nici vorbă să meargă.

În numeroase ieșiri publice, Liviu Dragnea a spus că merge doar dacă este nevoit la Palatul Cotroceni, ultimul dată fiind în urmă cu o lună, atunci când Klaus Iohannis a organizat consultări cu partidele politice pe tema justiției din România.

Joi seară, consilierii șefului PSD au anunțat că acesta nu va participa la niciun eveniment dedicat Zilei Naționale, invocând motive de sănătate.

”Pe data de 1 decembrie, domnul președinte Liviu Dragnea nu va participa la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Naționale a României. (Medicul nu-i recomanda sa stea în frig atâtea ore)”, a fost mesajul transmis.

La rândul său, partenerul de Coaliție al PSD, Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La recepție vă spun clar că nu merg". Acesta le-a mai spus jurnaliștilor că îl vor vedea undeva.