Premierul interimar Nicolae Ciucă a solicitat vineri o monitorizare a activităților din piețe pentru a se limita răspândirea noului coronavirus.

"Piețele vor fi deschise, motiv pentru care, așa cum am discutat, o să rog ANSVSA și structurile Ministerului Afacerilor Interne să își coordoneze activitățile astfel încât să putem să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în piețe pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a a virusului", a spus Nicolae Ciucă în debutul ședinței de Guvern.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că, la nivelul Bucureștiului, din data de 6 decembrie până pe 11 decembrie s-au înregistrat 9.070 de cazuri noi de COVID-19, iar asta înseamnă o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureștiului și zonele limitrofe.

"Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o ședință cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor ATI și șefii UPU ca să discutăm această situație pe care probabil că o să începem să o vedem cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. În rest, la nivelul prefecturii București s-a discutat cu domnul prefect să intensificăm controalele și măsurile de implementare a ceea ce există acum în reglementările noastre", a spus Arafat.