Premierul Ludovic Orban are programate miercuri și joi o serie de întâlniri cu înalți oficiali europeni la Zagreb, în Croația, cu ocazia Congresului Partidului Popular European (PPE).

Potrivit agendei publice a premierului, acesta se întâlnește de la ora 15.25 (ora locală) cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, și de la ora 15.45 are o întâlnire cu  secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz.

La ora locală 17.00, Ludovic Orban se vede cu Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene, iar de la 17.45 are programată o întâlnire cu președinta-aleasă a Comisiei, Ursula von der Leyen.

Potrivit site-ului Guvernului, Orban va avea de la 18.30 o scurtă întrevedere cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, urmată de fotografie oficială.

De asemenea, șeful Executivului de la București va avea discuții și cu președintele Grupului Parlamentar CSU în Parlamentul Germaniei, Alexander Dobrindt, de la 18.40, iar de la ora 19.00 se întâlnește cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Ultima întâlnire de pe agenda premierului de miercuri este programată la ora 19.30, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Joi, în a doua zi a vizitei în Zagreb, Luovic Orban se întâlnește, de la ora 07.30, cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, de la 08.15 cu președintele Grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, dar și cu premierul Croației, Andrej Plenkovic, de la 09.20. 

De la 10.30 se vede cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, de la ora 11.00 cu fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, iar în final, de la 11.30, cu președintele Partido Popular din Spania, Pablo Casado.