Premierul Florin Cîțu va avea luni o întâlnire cu primarul general, Nicușor Dan, și cu primarii de sectoare pentru a discuta despre situația cauzată de COVID-19 în București.

UPDATE

Legat de agenții economici care încalcă regulile, la finalul discuției cu premierul, primarul Nicușor Dan a spus că responsabilitatea este la autoritățile naționale, iar ele trebuie să înăsprească sancțiunile.

Întrebat la ce rată de infectare ar putea intra Bucureștiul în carantină, edilul a precizat că decizia se ia la nivel național, iar autoritățile locale pot doar să se supună acestor reglementări.

De asemenea, în zonele unde șoferii STB raportează că nu se poartă mască, se vor trimite echipaje de poliție.

+++

Surse guvernamentale au declarat pentru EURACTIV România că mesajul cu care premierul se va duce în fața edililor este: "Nu carantinării Bucureștiului".

Potrivit acelorași surse, premierul se consultă cu experți ai Ministerului Sănătății legat de situația epidemiologică din București. Sursele susțin că Florin Cîțu nu este de acord ca, dacă Bucureștiul depășește rata de 6/.1000 de locuitori să fie carantinat deoarece la baza unei astfel de decizii restrictive trebuie să stea mai mulți factori.

Luni, rata de infectare în Capitală a ajuns la 5,67 și au fost înregistrate 1.446 de cazuri noi.