Senatorii USR l-au chemat pe premierul PSD Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului pe data de 6 noiembrie, iar pe ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la Ora Guvernului, în data de 1 noiembrie.

Ciolacu este chemat pentru a da explicații cu privire la măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern și impactul real pe care acestea le vor avea asupra economiei României și asupra vieții românilor, în timp ce ministrul Muncii a fost chemat pentru prezentarea și discutarea stadiului de îndeplinire a măsurilor de reformă în domeniul pensiilor de serviciu, al sistemului general de pensii și al salarizării unitare în sectorul public.

„Nu poți să stai și să te uiți cum PSD și PNL golesc Parlamentul de orice relevanță în conducerea treburilor acestei țări. Guvernul dictează, Parlamentul votează, pare a fi principiul pe care actuala coaliție de guvernare vrea s-o împământenească, iar noi vrem să le aducem aminte lui Ciucă, Ciolacu și Iohannis că Parlamentul controlează Guvernul și miniștrii, nu invers. În lipsa dezbaterilor parlamentare nu există politică reală, nu există democrație”, a spus liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail.

Uniunea susține că, înainte de a îndeplini jaloanele din PNRR și de a face reforme în domeniul pensiilor și al salarizării, "Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a apucat să crească taxele ca să îi sărăcească și mai mult pe români și trebuie să dea explicații în Parlament".