Ideea ministrului Educației Liviu Pop de a introduce manual pentru ora de educație fizică este considerată de Mihai Tudose drept „o glumă”. „Nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport”, l-a ironizat premierul pe Liviu Pop.

UPDATE Deși premierul Tudose crede că e o glumă, Liviu Pop ține să-l contrazică pe șeful său de la Guvern și că el este cât se poate de serios în privința manualului de Educație fizică și sport.

„Acest manual este aprobat, sunt semnate contractele, nefiind contestații la educație fizică și sport, cele trei manuale deja sunt publice, pe format electronic, școlile le pot comanda pentru că, repet, nu putem încălca un drept al elevului”, a declarat Liviu pop, citat de Mediafax.

***** Știrea inițială

Mihai Tudose nu crede că ideea ministrului Liviu Pop este una reală, ci doar o glumă. 

„Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminți, așteptând elevii la școală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. La Academia Națională de Educație Fizică și Sport, știți, se fac cursuri pe manuale, dar haideți întâi să învățăm copiii să alerge, să se miște, să se dezvolte corespunzător și mai puțin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă”, a declarat Mihai Tudose luni seară, la Antena 3.

Mihai Tudose a fost ironic la adresa lui Liviu Pop, dar ministrul Educației pare că are o intenție foarte serioasă în acest sens.

El a anunțat vineri, la Sibiu, că și pentru materia dirigenție (numită acum consiliere și orientare) va fi introdus un manual.

„Consilierea și orientarea, vă dau o veste bună, trebuie să aibă manuale... Pentru că la consiliere și orientare, acea dirigenție pe care o știți dumneavoastră, noi trebuie să venim cu educația juridică, de aceea am semnat acord cu ministerul, pentru educație juridică, educație pentru sănătate, educație pentru familie, educație financiară, educație de mediu, trebuie să le facă în orele de consiliere și orientare”, a declarat ministrul Educației, potrivit Agerpres.

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică...În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații”, a scris joi seara, pe Facebook, ministrul Educației, Liviu Pop.

„Înainte de a emite păreri, lecturați puțin manualul. Multumesc pentru înțelegere”, a mai spus Pop, care a dat și un link către un astfel de manual, pe care îl puteți consulta aici.