Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) l-a invitat pe premierul Victor Ponta în vacanță la Mamaia, alături de familia sa, pentru a testa serviciile oferite pe litoralul românesc și pentru a studia tarifele de cazare.

„Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici”, precizează, în comunicat, Alin Burcea, prim-vicepreședinte al ANAT.

De asemenea, Burcea îi propune premierului ca, dacă prețurile din România sunt mai mari decât la Miami, să scadă TVA pentru pachetele turistice la zero la sută.

Premierul Victor Ponta a s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vacanță de o săptămână în Caraibe, pe vasul de croazieră Oasis of the Seas, potrivit unor surse citate în exclusivitate de EurActiv.ro.

La întoarcerea din această excursie, el a declarat într-un interviu la România Tv, „unde am mers eu în vacanță e puțin mai ieftin decât la Mamaia”.

Conform surselor EurActiv.ro, Ponta și-a făcut concediul pe cel mai mare vas de croazieră din lume, unde prețul unui apartament (de luxe suite) este de aproximativ 5.933 dolari (2 persoane). Itinerariul croazierei a fost: Fort Lauderdale, Florida - Labadee, Haiti - Fairmouth Jamaica - Cozumel, Mexic - și înapoi la Fort Lauderdale, Florida.