Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe Aeroportul Băneasa, înainte ca acesta să plece din România.

Premierul a ajuns la aeroport în jurul orei 12.00, iar șeful CE a sosit la ora 13.00. Deși trebuia să aibă loc în salonul oficial, întâlnirea are loc în salonul mic, deoarece nu funcționează liftul către salonul oficial, iar șeful Comisiei Europene nu poate urca scările din cauza unor probleme de sănătate.

La discuții participă și comisarul european Corina Crețu.

Inițial, întrevederea dintre cei doi urma să aibă loc luni, înainte ca Juncker să participe la Summitul "Inițiativa celor Trei Mări". La sosirea sa în țară, președintele CE a așteptat-o pe Dăncilă la aeroport, dar, în cele din urmă, a plecat la hotelul unde era cazat, după ce Dăncilă nu a mai ajuns la întâlnire.

Astfel, Guvernul a transmis luni că a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se venea președintele Jean-Claude Juncker urma să aterizeze pe Aeroportul Băneasa, la ora 18:30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.