Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va face o altă propunere epntru funcția de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a Parlamentului European din cauza problemelor cu declarația sa de avere.

"Vedem zilele acestea o luptă acerbă, pe mai multe fronturi, pe care au pornit-o unii români cu țara și cu poporul lor. Vedem cum Constituția României continuă să fie călcată în picioare de șeful statului. Vedem cum continuă să țină blocată activitatea guvernului într-un dispreț total față de drepturile și așteptările legitime pe care le au oamenii. Vedem campanii de imagine sterile care nu produc niciun efect pentru români, tentative de a da jos guvernul și un lobby agresiv pentru ca reprezentantul României în Comisia Europeană să nu treacă de audieri", a spus Viorica Dăncilă, luni seară, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul central al PSD

Ea a anunțat că va face o altă propunere de comisar, acuzând Comisia JURI că, prin decizia în cazul Rovanei Plumb, "se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE".

Viorica Dăncilă a precizat că, potrivit legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. "În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări. NU există un conflict dovedit, NU există un motiv solid pentru această respingere", a mai adăugat premierul.

De asemenea, aceasta consideră că atitudinea Comisiei JURI a fost "profund încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar European".

Viorica Dăncilă îl acuză pe Dacian Cioloș de "lobby negativ" împotriva Rovanei Plumb.

"Și să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Să nu uităm că președintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Cioloș! Să-l întrebăm și pe domnul Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins în acest sens și care este mai exact influența dumnealui în ceea ce privește decizia de astăzi", a mai punctat șefa PSD.