Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că a cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Tenț. Premierul Orban a semnat revocarea, aceasta fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

"Am cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent", a scris Violeta Alexandru e pagina sa de Facebook.

Ea mai scrie că "în funcții publice, mă interesează exclusiv performanța" și admite că propunerea de numire în funcție a lui Tenț din decembrie 2019 a fost a sa, dar acest lucru nu înseamnă că "de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul". 

Atribuțiile președintelui Casei Naționale de Pensii Publice au fost preluate de secretarul de stat Tomiță Murgoci