Președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, desfășoară, în perioada 11-14 aprilie, o vizită oficială în România, unde se va întâlni cu Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și cu șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Potrivit MApN, sunt planificate discuții privind situația de securitate din regiunea Mării Negre, dinamica implementării măsurilor aliate de descurajare și apărare a spațiului euro-atlantic, operațiile și misiunile NATO, precum și evenimentele majore de instruire din acest an.

După întrevederi, șeful Statului Major al Apărării și președintele Comitetului Militar al NATO vor susține o conferință de presă.

Președintele Comitetului Militar este principalul consilier militar al Secretarului General al NATO și principalul comunicator al Alianței în problematică militară. Din 25 iunie 2021, funcția este deținută de amiralul Rob Bauer.

Comitetul Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, constituit din șefii Apărării din statele aliate, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care NATO poate răspunde la provocările globale de securitate. Pe durata unui an, reuniunile la nivelul șefilor apărării se desfășoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o țară membră a Alianței. Activitatea de rutină este efectuată de Reprezentanții Militari naționali, prezenți permanent la comandamentul NATO din Bruxelles.