Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe le-a scris premierului Florin Cîțu și liderului PNL Ludovic Orban că nu este de acord cu numirea unui prefect de la UDMR.

Alin Tișe le-a cerut celor doi să numească un prefect liberal la Cluj, în locul prefectului UDMR decis în cadrul negocierilor dintre partidele coaliției de guvernare. În caz contrar, el amenință cu demisia din PNL.

”Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost prefect de Cluj, senator și actualmente la al treilea mandat de  președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către  cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei  persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare”, a scris Alin Tișe.