Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, și-a amânat vizita oficială pe care trebuia să o efectueze, joi, în România, potrivit Ambasadei Elveției la București, informează Agerpres.

"Președintele Elveției, Ignazio Cassis, a trebuit să-și amâne din scurt deplasarea în România programată pentru data de 3 noiembrie din motive neprevăzute și care nu pot fi amânate legate de agenda sa. El își exprimă regretul profund. Președintele Cassis și președintele Klaus Iohannis vor încerca să găsească în comun o dată alternativă pentru a recupera întâlnirile planificate și pentru a aprofunda în continuare bunele relații bilaterale dintre cele două țări la cel mai înalt nivel", a scris Ambasada Elveției în România, pe Facebook.

Potrivit misiunii diplomatice, semnarea acordului-cadru româno-elvețian prin care urma să fie operaționalizată cea de-a doua tranșă financiară pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul UE ar trebui să aibă loc, de asemenea, în viitorul apropiat.

"Prin această a doua contribuție elvețiană pentru anumite state membre ale UE, Elveția face investiții în securitatea, stabilitatea și prosperitatea în Europa. În cadrul acordului, Elveția va oferi 221,5 milioane de franci elvețieni pentru finanțarea diferitelor proiecte în România până în 2029. Experți din ambele țări vor participa la implementarea programului, care se axează pe incluziune socială, dezvoltare economică, consolidarea sistemului judiciar și promovarea eficienței și sustenabilității energetice", a precizat Ambasada Elveției în România.

Președintele Confederației Elvețiene urma să aibă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, președinții Camerei Deputaților și Senatului și Custodele Coroanei, Margareta, și principele Radu.