Gabriel Zetea a anunțat că va propune suspendarea Sorinei Pintea din PSD și a precizat că are încredere că Justiția din România va face lumină în acest caz.

”Sunt șocat de acuzațiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic și profesional, cu managerul de spital și ministrul Sorina Pintea și tocmai de aceea aceste acuzații vin ca un șoc personal. Am încredere că Justiția din România va face lumină în acest caz și sper ca familia Sorinei să fie tare și să treacă peste acest moment extrem de dificil”, a scris duminică, pe Facebook, liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea. 

El a precizat că va propune suspendarea din PSD a Sorinei Pintea și a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz ”până la soluționarea în instanțele de judecată a acuzațiilor”.

”Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiți, iar PSD are obligația de a fi în prima linie a luptei anticorupție în România”, a mai scris Zetea.