Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea săptămâna viitoare un discurs în Parlamentul României, potrivit unui anunț făcut pe Twitter de șeful Senatului, Florin Cîțu.

Anunțul a fost făcut miercuri de Cîțu, după ce liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că se fac demersuri pentru ca președintele Ucrainei să vorbească în Parlamentul de la București. 

"Legat de discursul președintelui Ucrainei în Parlament am început să avem comunicări și va avea loc acest discurs, dar, repet, cred că cel mai important este cât de mult ne-am implicat în ceea ce privește refugiații, o situație complexă și de durată", a declarat Marcel Ciolacu.

"Discuție importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shymhal: Președintele Volodimir Zelensky va ține un discurs în fața Parlamentului României. Ca președintele al Senatului României, voi face tot ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Așa cum am mai spus, Ucraina are tot sprijinul meu. Mulțumesc, Denys!", se arată în tweetul lui Florin Cîțu.