Prețul la benzină și motorină va fi compensat încă trei luni, a decis, luni seară, Coaliția PSD-PNL-UDMR. Măsura, intrată în vigoare la 1 iulie 2022, expiră pe 31 septembrie.

Potrivit unor surse, dacă inițial s-a discutat despre compensarea în continuare doar a prețului motorinei, Coaliția de guvernare a decis să fie compensat și cel al benzinei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara săptămâna trecută că nu consideră că prețul la motorină va depăși 9 lei/litru în perioada următoare, deși cotația motorinei a crescut.

Benzina standard a coborât sub pragul de 7 lei pe litru în toate stațiile din Capitală în urma deciziei Lukoil, MOL și Rompetrol de a prelua exemplul liderului pieței, OMV Petrom, de sâmbătă și de a reduce în acest weekend prețul carburanților cu 15 bani/l. În prezent, cea mai scumpă benzină poate fi achiziționată cu 6,98 lei/l în câteva stații OMV, MOL și Rompetrol, iar cea mai ieftină poate fi cumpărată cu 6,83 lei/l într-o stație Petrom și 3 stații Lukoil, situate în zona Bucureștii Noi/Chitila, relevă datele analizate luni de Profit.ro.