Primăria Capitalei are un nou candidat independent. Ciprian Ciucu, președinte al Consiliului Național de Integritate și membru fondator al Centrului Român de Politici Europene, și-a anunțat astăzi intenția de a intra în cursă, susținut de M10.

În conferința de presă organizată la sediul Grupului pentru Dialog Social, Ciucu a declarat că dorește să "redea bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor, să refacă administrația Bucureștiului pe baze solide și să elimine complet corupția din această instituție”. 

"Ciprian Ciucu fondează instituții, Ciprian Ciucu construiește, are viziune și nu se lasă până când viziunea lui nu este pusă în practică. Ciprian Ciucu va reuși, eu nu am niciun dubiu. Va reuși să facă din București un oraș în care vom trăi relaxați și atunci când suntem șoferi, și atunci când suntem pietoni, și atunci când ninge, și atunci când plouă, și atunci când ne ducem în parc, și atunci când suntem supărați, când vin facturile la gaz, apă și electricitate prea mari. Și atunci vom zâmbi pentru că, împreună cu Ciprian, acele facturi nu vor fi supraîncărcate. Toate acestea sunt în programul lui, se pricepe la ele, știe să le facă, vrea să le facă, o să le facă", a declarat europarlamentarul Monica Macovei, la conferința de lansare a candidaturii lui Ciucu, relatează Agerpres.

Eurodeputatul a precizat că Ciprian Ciucu este candidat independent la Primăria Capitalei susținut de Partidul M10.

"M10 și eu, ca președinte, avem valori compatibile cu Ciprian Ciucu: cinstea, corectitudinea, anticorupția și determinarea", a adăugat Monica Macovei. 

Ciucu a absolvit Facultatea de Științe Politice și a lucrat în perioada anilor 2000 ca referent de presă la Palatul Cotroceni și la Institutul Național de Administrație. Apoi, Ciucu a trecut în sectorul non-guvernamental lucrând pentru Centrul Educația 2000+ și a fondat Centrul Român de Politici Europene și Centrul pentru Dezvoltare Urbană și Teritorială.

În paralel a activat și ca expert independent pentru instituții precum Banca Mondială și Comisia Europeană și a colaborat cu diverse ministere și agenții din România, Republica Moldova și Georgia. În prezent, Ciprian Ciucu ocupă funcția de președinte al Consiliului Național de Integritate, organism care supraveghează activitatea Agenției Naționale de Integritate (ANI).