Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula (PSD), și fostul viceprimar, Ștefan Dragoș Daniel (ALDE), au fost trimiși marți în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că: "La data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, în calitățile menționate mai sus, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general".

Procurorii susțin într-un comunicat de presă că demersurile celor doi au dus la finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 lei respectiv 15.000 de lei) deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.

"Prin finanțarea acestor proiecte au fost încălcate dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și au fost vătămate interesele legale ale solicitanților care au întrunit un punctaj mai mare", mai transmit procurorii.

Astfel, corelativ, cele două asociații au obținut un folos necuvenit constând în acordarea de finanțări nerambursabile la care nu erau îndreptățite potrivit dispozițiilor legii mai sus menționate.

Ulterior, primarul a scris pe pagina sa de Facebook că a luat act de comunicatul DNA și are convingerea că justiția își va urma cursul și își voi dovedi nevinovăția în instanță.