Primarul Sucevei, Ioan Lungu, a spus, la ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, că există mărturii ale oamenilor care s-au vindecat "ca urmare a trecerii cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor.

„Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătățit ca urmare a trecerii cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu știm cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraș și prin județ”, a explicat primarul.

Edilul a mai evidențiat ajutorul oferit BOR din pandemie prin organizarea de evenimente religioase.

+++

Pe 18 noiembrie, primarul Ion Lungu, a declarat, la RFI, că antivacciniștii l-au invitat la miting, iar el i-a chemat mai întâi să facă o vizită la ATI și la morgă.

”Eu sunt un om care crede în vaccin, sunt vaccinat cu a treia doză și sunt convins că singura soluție să ne putem proteja este să ne vaccinăm. Sigur, mai sunt situații în care persoane vaccinate se îmbolnăvesc. Totuși, cei vaccinați au un risc mai mic de a deceda”, a spus edilul.