Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în care reclamă atacul xenofob din partea omului de afaceri timișorean Dan Dinu.

"Refuz să mă simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ură și xenofob și să mă uit în altă parte. Tocmai pentru că am o voce publică, am decis să acționez și primul pas este această petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Fără reacție fermă nu vom putea opri rostogolirea acestui tip de limbaj și comportament public", a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, președintele USR, Cătălin Drulă, condamnă atacul xenofob la adresa primarului Timișoarei și-i cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ia măsuri împotriva politicienilor din partidul său - consilieri, chiar și un parlamentar - care au susținut în mediul online postarea incalificabilă a omului de afaceri timișorean Dan Dinu.

"Asemenea atacuri xenofobe nu pot fi tolerate într-o țară normală, europeană, în care se presupune că legea protejează fiecare cetățean. Nu putem permite ca discursul urii să devină normalitate, indiferent de cine este vizat, indiferent de etnie, poziție socială sau credință. Îi cer președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să analizeze cu atenție reacțiile politicienilor care au susținut acest atac incalificabil la adresa lui Dominic Fritz și să ia măsurile necesare pentru ca astfel de derapaje să nu se mai repete", spune Cătălin Drulă.

În urmă cu câteva zile, omul de afaceri Dan Dinu a postat un clip video în care l-a făcut pe edil „lepră de pui de nazist”. Între cei doi există de ceva vreme un conflict, iar acum totul a pornit de la faptul că Fritz a postat în mediul online fotografii de la întâlnirea cu actorul John Malkovich.

"Dominic Fritz nu ti mai fa poze cu Malkovich, ca n ai niciun merit. Uita te la postarea asta si baga la cap, lepra de pui nazist!”. Mesajul videoclipului se leagă, însă, de niște dispute mai vechi, despre terasele din Timișoara, mai bine zis despre regulamentul specific privind amplasarea acestora", a spus omul de afaceri.