Mașina Primăriei Timișoara, în care se afla și primarul Nicolae Robu s-a strecurat marți dimineața, printre prevederile codului rutier, depășind coloana de mașini care aștepta semaforul verde, luând-o pe liniile de tramvai, scrie Ziua de Vest.

Primarul a recunoscut că era coadă la semafor și că depășirea s-a făcut pe linia de tramvai, dar … era în drum spre un șantier și are prioritate. Cât despre faptul că ar fi trecut pe roșu la unul dintre semafoare, edilul neagă argumentând că așa cum au filmat depășirea în grabă, s-ar fi postat și trecerea pe roșu, scrie Ziua de Vest.

"Da, era coloană. Eu pot să circul în regim de urgență pe șantierele din Timișoara. Evident că am fost pe șantier. Vorbesc în cunoștință de cauză de fiecare dată, nu din ce îmi povestesc unii sau alții. (…). Sunt niște ordinari cei care au spus așa ceva (că ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului - n.r.). E deranjant că sunt oameni care se ocupă cu astfel de prostii. Or fi fost supărați că nu era deschisă strada Martir Caceu și se circula greu”, a afirmat Robu.

Și în București, un angajat al Primăriei Capitalei a fost surprins când mergea cu mașina pe linia tramvaiului 21. Primăria Capitalei a anunțat că l-a concediat pe angajatul care folosea mașina, după ce o fotografie care a surprins incidentul a fost postată pe Facebook.

"Primarul General, Gabriela Firea, NU circulă și nu a circulat NICIODATĂ cu acest autoturism, edilul Capitalei având la dispoziție o mașină Dacia Duster. La volanul autoturismului respectiv se află un angajat al PMB care, în urma incidentului, a fost concediat. Întrucât imaginile propagate în mediul online sunt însoțite de un mesaj fals, tendențios, care aduce grave prejudicii de imagine Primarului General, Gabriela Firea, Edilul Șef își rezervă dreptul de a-i acționă în judecată pe autorii acestor mesaje denigratoare", conform Adevărul.