Maşina Primăriei Timişoara, în care se afla şi primarul Nicolae Robu s-a strecurat marţi dimineaţa, printre prevederile codului rutier, depăşind coloana de maşini care aştepta semaforul verde, luând-o pe liniile de tramvai, scrie Ziua de Vest.

Primarul a recunoscut că era coadă la semafor şi că depăşirea s-a făcut pe linia de tramvai, dar … era în drum spre un şantier şi are prioritate. Cât despre faptul că ar fi trecut pe roşu la unul dintre semafoare, edilul neagă argumentând că aşa cum au filmat depăşirea în grabă, s-ar fi postat şi trecerea pe roşu, scrie Ziua de Vest.

"Da, era coloană. Eu pot să circul în regim de urgenţă pe şantierele din Timişoara. Evident că am fost pe şantier. Vorbesc în cunoştinţă de cauză de fiecare dată, nu din ce îmi povestesc unii sau alţii. (…). Sunt nişte ordinari cei care au spus aşa ceva (că ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului - n.r.). E deranjant că sunt oameni care se ocupă cu astfel de prostii. Or fi fost supăraţi că nu era deschisă strada Martir Caceu şi se circula greu”, a afirmat Robu.

Şi în Bucureşti, un angajat al Primăriei Capitalei a fost surprins când mergea cu maşina pe linia tramvaiului 21. Primăria Capitalei a anunţat că l-a concediat pe angajatul care folosea maşina, după ce o fotografie care a surprins incidentul a fost postată pe Facebook.

"Primarul General, Gabriela Firea, NU circulă şi nu a circulat NICIODATĂ cu acest autoturism, edilul Capitalei având la dispoziţie o maşină Dacia Duster. La volanul autoturismului respectiv se află un angajat al PMB care, în urma incidentului, a fost concediat. Întrucât imaginile propagate în mediul online sunt însoţite de un mesaj fals, tendenţios, care aduce grave prejudicii de imagine Primarului General, Gabriela Firea, Edilul Şef îşi rezervă dreptul de a-i acţionă în judecată pe autorii acestor mesaje denigratoare", conform Adevărul.