Biroul Executiv (BEx) al PRO România a decis marți convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

"Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare", transmite Pro România printr-un comunicat de presă.

Congresul Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15.00, și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei.

Pe 8 octombrie, înainte de alegerile parlamentare, liderii celor două partide, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, anunțau fuziunea celor două formațiuni.

Pe 19 octombrie, Tăriceanu a demisionat din ALDE pentru că procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare prevedeau ca termen de depunere a listelor la alegeri data de 22 octombrie, iar în cazul fuziunii a două partide ALDE și Pro România erau obligate să candideze pe o listă comună.

Hotărârea Delegației Permanente a ALDE implica obligația tuturor candidaților să treacă pe listele Pro România.

Ulterior, nici Tăriceanu, nici Ponta nu au mai prins un loc în noul Parlament, scorul lor electoral fiind sub pragul minim de 5%.