Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță proteste, luni și marți, în fața Guvernului, au declarat reprezentanții sindicatului, duminică, pentru Mediafax.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță proteste luni și marți (18 și 19 aprilie), între orele 15:00 - 17:00, în fața Guvernului, a confirmat președintele FSLI, Simion Hancescu. Profesorii vor salarii mai mari, dar și îndepărtarea inechităților salariale existente.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a cerut, miercuri, demisia Guvernului Cioloș din cauza proiectului de ordonanța privind legea salarizării și au anunțat proteste luni și marți, în fața Guvernului.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat pentru MEDIAFAX că OUG privind legea salarizării este o „glumă proastă” și că profesorii care ar urma să vină în sistem ar avea salarii și mai mici decât acum.

„Cu o asemenea glumă proastă de proiect de ordonanță, Guvernul ar trebui să plece. Mie nu-mi vine să cred că s-au gândit la o asemenea variantă, să propună salarii pentru învățători cu 800 de lei mai mici. Un învățător are maximum 2.700 de lei, dacă trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitație maximă în sistem. Cei care vor veni în sistem ar urma să aibă salarii și mai mici decât sunt acum. Chiar dacă vor retrage ordonanța, problema de fond rămâne, nu și-au onorat angajamentele pe care le-au luat, rămâne problema legii salarizării”, a spus Hăncescu, miercuri pentru MEDIAFAX.

FSLI spune că din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloș, se constată că pentru anumite categorii de cadre didactice și pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatoarele și învățătorii debutanți, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; cu până la 29% pentru învățătorii și educatoarele cu studii medii și cu 6% pentru profesorii debutanți, informatician IA și pentru administratorii financiari de gradul I.