Consultările anunțate de președintele Klaus Iohannis după votarea moțiunii de cenzură încep vineri cu liberalii și se încheie cu social-democrații. Dar PSD nu va articipa, spune Viorica Dăncilă.

Administrația Prezidențială anunță că vineri consultările încep la ora 11:00 cu Partidul Național Liberal (PNL) și continuă, de la 11:30, cu Uiunea Salvați România (USR) și cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), de la 12:00.

De la 12:30 e programat Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar la 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa.

Consultările cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) încep la 1:30, la ora 14:00 vin minoritățile naționale și de la 14:30 – Partidul Social Democrat (PSD).

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.

Întrebată dacă PSD se va prezenta la consultările anunțate de Iohannis, Viorica Dăncilă a replicat inițial: Sigur că da, suntem oameni responsabili.

Dar joi seară, premierul a spus că PSD nu va participa la consultări.

„Nu. De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. (...) Nu se duce partidul. Pentru că eu, ca să merg mâine la Cotroceni, trebuia să am un Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CExN. Eu sper ca nimeni să nu facă această greșeală și să treacă peste o decizie a partidului”, a spus Dăncilă, la RTV.